Tietoja minusta

Kirjastoalan ammattilainen, joka harrastaa kirjallisuutta ja jonka lapsille on hankittu kirjastokortit ristiäisiä seuraavana arkipäivänä. Lukee kaikkea muuta paitsi fantasiaa, kauhua ja scifiä. On kiinnostunut "suomesta ja Suomesta" (K. Hazardia lainaten).

perjantai 7. kesäkuuta 2013

Polttaa kesäkatu kuuma...

...ja silloin, jos koskaaan, on mitä mainioin syy uppoutua chick-lit -kirjallisuuden maailmaan. Mutta hmm hetkonen, mitähän tässä oikein yritän selittää? Miksi chick-litin eli ihanan hömpän lukemiselle pitäisi olla joku erityinen syy? Aivan niinkuin syksyn ja talven pimeys olisi sitten pyhitetty vain Dostojevskille ja Finlandia-voittajalle (jota ei Puhdistusta lukuunottamatta taida lukea kukaan muu kuin palkinnosta päättävä diktaattorivalitsija).

Sari Luhtasen Murusia ja Veera Vaahteran Rakkautta, vahingossa ovat ihmissuhdehömppää parhaimmasta päästä. Tarjolla on esimerkiksi tunteistaan epävarmoja naisia, odottamaton raskaus, lemmikkieläinvanhus, muutama poikaystävänahjus, seksiä, ongelmaisia sukulaissuhteita, huumoria, puutarhanhoitoa ja arktista hysteriaa. Kaava on kummassakin lähes sama ja lopputuloksen -eli kuka rakastuu keneen- voi arvata jo kirjojen puolessavälissä. Minä siis jopa pystyin lukea kummatkin kirjat viimeiselle sivulle asti ilman etukäteisluurauksia (niin, tunnetusti kun tapaan kurkkia varsinkin dekkareiden loppuratkaisuja ennakkoon ja KVG Amazing racen voittajaparin)!

Kirjojen henkilöt ja juonet eivät tarjoa sen syvällisempiä aineksi kirja-analyyseihin. Kirjat ovat kuin Suomen kesä: kevyitä, kepeitä, lyhyitä, nautinnollisia ja raikkaita ilman turhia murehtimisia! 

Sari Luhtanen:
Murusia
Tammi, 2013
ISBN 978-951-31-7132-2
224 s.

Veera Vaahtera:
Rakkautta, vahingossa
Tammi, 2013
ISBN 978-951-31-7134-6
239 s.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti